איך עוצרים את המלחמות עם הילדים בבית
אחד המפתחות שעוזר בכול מצב של משבר הוא היכולת להישאר רגועים.
כאשר הילדים שלנו בשיא התפרצות הכעס שלהם ,שמירה על קור רוח הינה חצי הדרך להפסקת הקרב.
דמו לשון אש היוצאת מהגז בביתכם ומתחילה להבעיר את הווילון הקרוב, מה הדבר הראשון שתעשו?
האם דלי מלא במים יכול להיות פתרון?
מה שברור שלעולם לא תוסיפו אש למדורה הקיימת. ובאנלוגיה לקרב בבית, זה לא הזמן להוסיף כעס והתפרצות שלכם לאש המלחמה בבית.
איך שומרים על קור רוח במצבים בהם הילדים צועקים, זורקים את עצמם וכו… נכון, כולנו יודעים מה הדבר הנכון לעשות , באמצע כול המהומה הזו , אך באותם רגעים הרגש מציף אותנו ואנחנו מקבלים החלטות של הורות חלשה ומסכנה. ברגעים אלו אנחנו עסוקים בהגנה על עצמנו , ולא פנויים לצרכים של הילדים שלנו. בתוך המלחמה אנחנו לא מדברים בחביבות או בשלווה אליהם, ולעתים קרובות אנחנו מצטערים על כך מאוחר יותר, מתעוררים רגשות אשם, יודעים שלא היינו צריכים……
חשוב לזכור שכול הרגשות מקובלים, אך לא כול ההתנהגויות מקובלות.
לכן הפתרון היחידי שעוזר הוא להישאר רגועים כאשר הילד לוחץ על כול כפתורי ההפעלה שלנו, ולא להגיב בתגובה אוטומטית
איך עושים זאת?
1. מזהים מה הרגשות הבסיסיים המפעילים אותנו. פחד, דחיה, בושה,וכו.. בכול פעם שהרגשות הללו מופעלים , יש לנו נטייה להאשים את מי שהפעיל אותם, נסו באותם רגעים במקום להאשים את הילדים שהפעילו את הרגש אצלנו, לשאול את עצמכם מה אפשר לעשות כדי שתהיה תוצאה אחרת.
2. עוצרים עצמנו, אומרים לילד " אני "בלחץ" עכשיו אני רוצה לנשום כמה נשימות עמוקות, להרגיע את עצמי, ולהבין איך הכי טוב והכי יעיל להתמודד עם המצב. בדרך זו, גם מרגיעים את עצמנו, אבל גם מלמדים את הילדים איך להרגיע את עצמם. בהתנהגות זו אנחנו מהווים מודל לילדים שלנו להתמודדות עם תחושות קשות. כלים אילו של עצירה, נשימה עמוקה, וחשיבה, יעילים במציאת פתרונות יצירתיים במצבי משבר.
3. משחררים דאגות ומתמקדים במה שטוב. ממלאים את הדמיון בתוצאות חיוביות, אחרי הכול אף אחד לא באמת יודע מה תהינה התוצאות. המחשבה על תוצאות חיוביות יאפשרו להרגיש רגועים יותר, המוח יפעל טוב יותר, ויש סיכוי שנצליח להדריך ולאמן את הילד בצורה יעילה יותר שתעזור לו להשיג לתוצאות חיוביות.
תקשורת שלילית עם הילדים שלנו לאורך הזמן יכולה להרוס יחסים טובים. לעומת זאת רגיעה יוצרת אוירה נעימה המאפשרת צמיחה והתפתחות.
כתיבת תגובה